Mandetyperne, som du møder på Tinder

Den bedste (og fineste) morgengrød

grød

Sikke en skøn dag, at vi har gang i, hva’? Solskin, blå himmel og helt friskt, klart vejr, som får frosten til at virke mindre uoverskuelig – Jeg. Er. Faaaan! Fyld mig op med D-vitamin og gode vibes, du kære sol.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at mit yndlings måltid på dagen er morgenmad. Og får jeg ikke min morgenmad, hvilket virkelig sjældent sker (heldigvis), så bliver jeg helt ulidelig at være sammen med for mine medmennesker. Faktisk lidt alla de der Snickers reklamer, hvor de medvirkende bitcher, indtil de får deres Snickersbar. That’s me – bare med morgenmad.

Jeg har mine morgenritualer, ligesom alle andre, og derfor skal min morgenmad være lige til at lave, sådan jeg ikke skal bruge for meget tid på denne. Det skal også siges, at jeg varierer min morgenmad, alt efter årstiden.

Lige i øjeblikket er jævn begejstret for grød om morgenen – specielt i disse kolde vintermorgener, hvor grøden er god til at varme hele kroppen op, efter at man har sejret over sin dyne. Der er en helt bestemt grød, som jeg lige nu nyder med hver mundfuld, og den opskrift vil jeg nu dele med jer. Den er easy peasy at lave, og super lækz!

Du skal bruge:
– Havregryn (1dl)
– Mælk (1dl)
– Vand (60ml)
– Frosne hindbær (1 håndfuld)
– Skalen fra en økologisk citron
– Proteinpulver med vanilje (en spiseskefuld med lidt top på)
– Topping (jeg bruger kokosmel og mandler)

Fremgangsmåde: Tilsæt havregryn, mælk og vand i en gryde, samt tilføj din mængde af den afrevet citronskal – jeg anvender, godt og vel, lidt under 1/3 af citronens skal – men dette kan man justere alt efter, hvor meget en citronmund man nu engang er.

Når gryden er ved at være varm, kan de frosne hindbær tilsættes. Når grøden så småt er begyndt at komme op og koge, tilsættes proteinpulveret. Grøden skal herefter helt op og kage, hvor den skal røres rundt i kogende tilstand i godt og vel 3 minutter, hvor grøden efterfølgende får den perfekte, lyserøde kulør. Det er vigtigt, at grøden kommer ordentligt op og koge, sådan de frosne hindbær bliver kogt, da man ellers kan risikere at blive meget syg, så gå endelig ikke på kompromis med dette. Faktisk er det bedre, at gryden koger i lidt for længe, hvor man rører en masse rundt (godt til armmullerne), end at grøden koger for lidt.

Når grøden er færdig serves den i din yndlings morgentallerken (I know I have one), hvor man kan tilføje nødder, friske bær, kokosmel eller hvad hjertet nu ellers begærer, på toppen. Mandler er et “cant’t live without“-produkt for mig om morgenen, så det pryder altid på toppen af min grød.

Bon appetit, ladies!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandetyperne, som du møder på Tinder